Veilig Fietsen

Cursus veilig fietsen voor senioren

 Vanuit de gemeente Waalre gaan we bijeenkomsten organiseren over veilig fietsen voor senioren. Er gebeuren namelijk steeds meer ongelukken. 

Ontdek de vrijheid van veilig fietsen tot op hoge leeftijd! De gemeente Waalre nodigt senioren uit om deel te nemen aan de speciale cursus “Veilig fietsen voor senioren”. Dit initiatief is bedoeld ter preventie van vallen en om een leven lang bewegen aan te moedigen. De cursus biedt niet alleen waardevolle tips voor veilig fietsen, maar ook voor je gezondheid en welzijn. Deze cursus bestaat uit twee informatieve sessies.

In het kort
Ga met ons mee op deze leerzame reis naar veilig fietsen en een gezonde levensstijl!

  1. Fietsvaardigheidstraining: Leer essentiële vaardigheden om met vertrouwen veilig op de fiets te stappen.
  2. Valpreventie: Ontvang praktische tips om het risico op vallen te verminderen, zowel tijdens het fietsen als in het dagelijks leven.
  3. Gezondheid en Welzijn: Leer van advies van professionals over bewegen, voedingsvoorlichting en een deskundige fietsencheck.

Daarnaast is de cursus bedoeld om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en sámen te werken aan een gezonde leefstijl. Want samen is dat gewoon veel leuker dan alleen!  

Waar en Wanneer : 

Waar :

  • Aalst, op locatie bij DVS hockey.

Wanneer : 

  • De eerste sessie is op maandag 8 april van 9.30 tot 12.30 uur.
  • De tweede sessie is op maandag 22 april van 9.30 tot 12.30 uur. De eerste sessie wordt verzorgd door De Fietsersbond.NL

De tweede sessie gaan we aan de slag met een stukje praktijk, valpreventie, beweeglijkheid, voeding en komt er een fietsenmaker.

Meld je aan om mee te doen
Je kunt alleen meedoen door je op te geven, uiterlijk 25 maart. Dat kan via gezond@waalre.nl. Vermeld je naam, contactgegevens en de locatie waar je wilt deelnemen.

Let op:

  1. Je kunt je voor 1 locatie aanmelden, wisselen tussen de locaties en data kan niet. Na 25 maart ontvang je definitieve informatie over je deelname.
  2. Er zijn per locatie slechts 20 plekken beschikbaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Regisseur Gezond & Actief Waalre, Marieke Driessen, via gezond@waalre.nl.